top of page
Buscar
  • Foto del escritoresplaipremià

Reflexionem sobre el voluntariat


Avui, 5 de desembre de 2017, com cada any es celebra el Dia Internacional del Voluntariat. El Centre d’Esplai Parroquial de Premià de Mar el formem persones voluntàries, com passa en la immensa majoria de centres o grups d’esplai i agrupaments escoltes o d’altres entitats d’educació en el lleure. Aquestes persones voluntàries, som apassionats de l’objectiu d’aquestes entitats: l’educació en el lleure. Avui, Dia Internacional del Voluntariat, a l’Esplai hem decidit reflexionar sobre el voluntariat tot preguntant a monitores i monitors, als que ho van ser, a famílies, … Què és el voluntariat? (per a ells/es). Les respostes les hem difós (durant tot el dia) mitjançant les nostres xarxes socials, i arreu en trobareu les imatges; a continuació us les adjuntem, i alhora afegim certes reflexions més extenses que ens van fer arribar els participants d’aquesta campanya de reflexió.



El voluntariat segons l’Ester Escoda, familiar del CEP Premià de Mar:

“El voluntariat que exerceixen els monitors a l’Esplai, es reconegut pels pares com un pas decisiu cap a l’autonomia i la formació de l’adult; un espai on es deixa de ser infant ‘protegit’ per iniciar-se en el món de les decisions. Els fa créixer i desenvolupar-se alhora que retornen a l’Esplai tota l’experiència i felicitat que han rebut prèviament. Per part del Consell Directiu (famílies del CEP Premià de Mar), és gratificant observar el canvi d’adolescent a adult, intentat no influir en excés, però vetllant per evitar problemes majors… En definitiva, el voluntariat dins l’Esplai és una forma de retornar el que has rebut de l’entitat i de la societat, de manera que tothom se sent beneficiat; cada un dins dels seus valors i escollint-ne el rol: uns com a monitors, altres com a voluntaris puntuals, Consell Directiu, etc.”


El voluntariat segons Mn. Bernat Gimeno, rector de la Parròquia de Sant Cristòfol de Premià de Mar:

“El voluntariat és l’expressió concreta del desig de fer el bé que cada home i dona portem en el nostre interior. És per això que el voluntariat ens enriqueix personalment, a qui el fa desinteressadament i buscant el bé de l’altre. En el cas de l’Esplai, està present el desig de transmetre uns valors que ens ajuden a créixer com a persones. En l’àmbit parroquial, el voluntariat ens identifica amb Jesús, que va passar per aquest món fent el bé. Per tot plegat, el voluntariat, és un bé per la societat.”

2 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page