top of page
Buscar
  • Foto del escritoresplaipremià

2019, un any ple de màgia

Per acabar l’any 2019 i donar entrada a l’any 2020, les monitores i monitors del CEP Premià hem decidit ressaltar aquelles coses que més ens han marcat durant l’any, i per això entre totes i tots hem fet un resum de l’any 2019 a l’Esplai Premià.


GENER: És el mes de tornar a iniciar el curs al tornar de les vacances de Nadal, tornar a agafar el curs amb l'energia que ens aporten els infants cada cap de setmana.

Al gener vam fer una de les activitats més maques del curs que és "Tallers per a tothom", una activitat que sempre uneix molt a les famílies amb l'equip de monitor/es. Bona entrada d'any 2019.

 -Xavi-


FEBRER: Al febrer moltes coses vam fer,

el nostre millor record...

la sortida amb famílies va ser,

ja que una bona excursió vam fer.

Mai havíem fet res semblant

i ens va semblar d'allò més extravagant.

Famílies, infants i joves jugant veient com l'esplai ens va ajuntant.

Aquest any ho tornarem a repetir,

Us hi esperem a grans i petits!!

 -Naira i Lu-


MARÇ: Arriba el març, també el carnestoltes. Antigament, cada grup es feia la seva disfressa i feia un ball per representar-lo davant de la plaça. També va tenir lloc la Troca Jove que organitza el MCECC, Troiades van ser les afortunades d’assistir-hi. Enguany es tractava el tema de la gestió del temps. Van passar un cap de setmana ple de cançons, activitats, dinàmiques… 

-Martí-


ABRIL: A l'abril ens trobaràs preparant roses i llibres a la nit per tal que el dia 23, els puguem vendre a la plaça de l'Ajuntament... Algun contacontes, amb molta il·lusió, també hem preparat, i molts tallers, que el resultat final a casa ens hem emportat!!

 -Aina-


MAIG: El maig, el mes que finalitzem el curs i ens acomiadem de tothom fins al retrobament a les colònies.

És un mes de trobades de monitors/es i infants amb el MCECC i Zona 15, però sobretot tenim la botifarrada, la gran festa final. Un moment per fer gresca, on afloren tots els sentiments recordant les grans vivències de tot el curs.

 -Marc M. i Xènia-


JUNY: El mes de juny és un més molt especial per totes les monitores. És el moment on deixem enrere tot el curs d'Esplai i comencem a preparar les tan esperades colònies d'estiu.

Comencem a donar-li forma, fent els grups de monitors/es o creant el centre d'interès que marquen la història dels 10 dies de colònies.

A mesura que avancen els dies, hi ha nervis i sobretot molta il·lusió i ganes de viure una nova aventura amb l'Esplai.

 -Mar-


JULIOL: Arriba juliol, tothom espera les colònies: monitors/es, infants i joves i també les famílies😜. Després de mesos de preparació tot cobra sentit. Marxem cap a Can Bajona, de ruta pel GR-3 i de caiac amb els nervis a flor de pell. Comencen els 10 dies més màgics i intensos de l'any: sintonia, gimcanes, piscina, pintura, racons, rutes, amistats, vincles... Per mi, viure les colònies com a monitora ha estat i segueix sent una de les millors experiències viscudes amb l'Esplai. Són dies per desconnectar de les nostres vides i connectar amb la natura, amb la resta de les monitores i monitors i sobretot, dies de vincle amb els infants i joves.

 -Laura-


AGOST: A l'agost, tot i estar de vacances i haver tornat d'unes colònies molt especials, l'esplai va seguir present en les nostres vides i es van rebre molts foulards pel món que van portar el sentiment esplaier fins a altres llocs (Eslovènia, Brasil, Egipte, Rússia, Austria, Malàga, etc.) De manera que, com cada any, vam tornar a sentir que les famílies ja tenien ganes de tornar a començar.

 -Marc A.-


SETEMBRE: Començament de curs, tornada a la rutina, però sense esplai.

Pels monitors i monitores és un més molt atrafegat, és quan fem tota la feina que no es veu i a la vegada quan tot comença a fluir: la preparació del nou curs d'esplai!

Il·lusió, idees, companys i companyes de grup, grup nou, calendari d'activitats, caps de setmana de reunions... I sobretot, ganes de començar l'esplai!

Alhora és un mes molt important per als infants i joves, ja que comencen l'escola o l'institut. Nervis, cares noves, cares conegudes, noves etapes, etc.

En realitat, setembre és un mes clau i a la vegada delicat. S'ha de passar amb cura, però també gaudir-lo al màxim.

 -Maria i Sonia-


OCTUBRE: Tots els octubres comencem l'Esplai. Ens tornem a trobar amb els amics de l'any passat i els que vàrem fer nous a les colònies. Veus els monitors que t'han tocat aquest curs i només esperes que siguin tan bons com els de l'any passat. I tot sembla màgic fins que t'adones que és el primer dia i tens activitat conjunta. Feu grup per gomets.... i la màgia del curs d'esplai torna a començar un altre any més.

 -Víctor-


NOVEMBRE: El mes de novembre va ser molt mogut: sortides de grup i sortida conjunta a La Conreria. Al bosc de Tiana vam trobar el Tió, que ens ha cagat tantes disfresses xules! També va ser un mes molt solidari: vam anar a la Protectora d'Argentona, als magatzems de Càrites, als supermercats i a la platja a recollir residus. Cap a finals de mes vam celebrar el Dia Internacional dels Drets dels Infants, un dia que és molt especial per a totes nosaltres i que mai ha de deixar de ser-ho!

 -Joana-


DESEMBRE: Per a nosaltres, el mes de Desembre és una època de preparació, de felicitat i celebració. Preparem l'advent fent la pujada del pessebre a Sant Mateu. Fem la panera, cantem nadales i fem cagar el Tió. Per a nosaltres, el mes de Desembre és una època de preparació, de diversió i germanor.

 -Guillem i Júlia-


I per acabar, enguany tenim el grup de premonitors/es que l’any que ve començaran la seva etapa final com a monitors/es i han volgut dedicar les seves paraules a l’entrada d’aquest 2020:

Del 2020 esperem fer una bonica pinya, poder aprendre molt, fer molts amics, viure noves experiències, que tots els nens i nenes puguin anar a l’esplai, conèixer noves maneres de fer, aprendre i ensenyar, aprendre dels infants i els companys de l’esplai, aprendre i disfrutar amb els infants, veure que cada nen o nena té molt per ensenyar-nos...

-Premonis-


Amb aquest resum personal de cada monitor/a però alhora també resum grupal com a Esplai, us desitgem que acabeu de gaudir de les festes, i que tingueu una molt bona entrada d’any. Que per molts més anys puguem gaudir junts/es del que és la màgia de l’Esplai i de la germanor entre infants, joves, monitors/es, famílies, parròquia, Zona 15 i el MCECC.

Moltes gràcies per confiar un any més en la nostra tasca de caràcter voluntari que encarem sempre amb molta il·lusió.


Equip de monitors/es del CEP Premià


101 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page