top of page
Buscar
  • Foto del escritoresplaipremià

8 de març a l’Esplai


Etapa petits

Vam treballar el dia de la dona i la igualtat de gènere realitzant unes activitats i unes

reflexions amb un llenguatge més simple i entenedor pels més petits i petites, amb l'objectiu de poder ser conscients de la realitat d'avui en dia.

Dues de les activitats consistien en vestir a dues persones i reflexionar sobre els estereotips a l’hora de vestir.


En la següent activitat, els infants podien escollir un ofici per representar amb mímica, d’aquesta manera van adonar-se que hi ha oficis etiquetats com a masculins i femenins.

Amb aquestes activitats vam poder tractar el tema de les desigualtats de gènere, i vam comprendre vàries idees, com per exemple, que hi ha moltes dones esportistes que no tenen tanta visibilitat com els homes i que tothom és lliure de vestir i ser com vulgui, sense caure en el parany dels estereotips.



Etapa mitjans

Vam fer diverses activitats per treballar el dia de la dona i el concepte de feminisme.

Per això vam començar explicant la història del dia 8 de març i fent un debat sobre què creien que era el feminisme, situacions de desigualtat que s'haguessin trobat, com actuar... Va ser molt enriquidor.

Després vam fer una activitat per descobrir persones importants de la història i saber què havien fet en cada àmbit (esports, ciències, política...).


També vam fer una variant del joc del “pilla pilla” amb parelles, on cada parella tenia unes dificultats per treballar el fet que en alguns sectors, les dones es troben amb més entrebancs.


Per acabar, vam elaborar una pancarta que posava "El feminisme per tu és.." cada infant havia d'escriure el que ell creia, tenint en compte tot el que havíem treballat durant la tarda.


Va ser una tarda on vam aprendre molt i vam prendre més consciència sobre el feminisme i la seva importància a la societat.



Etapa grans

Ahir Troiades i Trasbals, els grups més grans de l'esplai, vam fer una cançó pel 8 de març. Un cop escollida la base, vam fer una pluja d'idees de temes pels quals lluita el feminisme, i en van sortir molts!! Tot seguit, per grupets barrejats, vam crear les estrofes per la cançó. La gravació es va fer la mateixa tarda en un estudi improvitzat i aquest n’és el resultat.



82 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page